לא פעם כשמטופלים יוצאים מטיפול רפואי לא מוצלח, הם חשים שהטיפול נעשה באופן רשלני ולכן יש להם "קייס" לתביעה. אך לא כל מקרה של טיפול שלא משיג את התוצאות המיוחלות הוא בהכרח תוצר של טיפול רשלני. יש להבחין ולדעת, מתי מדובר בטיפול שלא צלח לבין טיפול שנעשה באופן רשלני וכיצד יש לפעול במקרה כזה.

 

איך מגדירים רשלנות רפואית?

על מנת להבין מתי טיפול רפואי הוא רשלני ומתי הוא לא מוצלח מסיבות אובייקטיביות, צריך להבין כיצד החוק מגדיר רשלנות רפואית. על בסיס זה יהיה ניתן לדעת האם קיים קייס לתביעה משפטית, כנגד הרופא והצוות הרפואי המטפל.

רשלנות רפואית מתרחשת כאשר ניתן טיפול רפואי באופן שסוטה בצורה משמעותית מהטיפול הסביר. כלומר, צריך להוכיח שהטיפול שניתן למטופל היה לא סביר ולא היה צריך לנהוג כך. זה אומר שהרופא והצוות הרפואי שביצע את הטיפול, נהג באופן לא מקצועי, לא זהיר ורשלני כלפי המטופל.

זה יכול לבוא לידי ביטוי בהיבטים ובמקומות שונים בטיפול.

 

הנה 5 דוגמאות נפוצות של רשלנות רפואית:

שלב נוסף ברשלנות רפואית והכרחי לצורך הגשת תביעה משפטית, היא הוכחה של קשר בין הרשלנות לנזק שנוצר למטפל. זה לא מספיק להוכיח מקרה של רשלנות אלא יש להוכיח גם שכתוצאה מכך נוצר נזק, זמני או קבוע, המשפיע על המטופל.

חשוב לציין, רשלנות רפואית יכולה להתבצע בכל שלב במהלך הטיפול אך הנזק לא בהכרח יתגלה מיד. הדוגמא הקלאסית היא רשלנות רפואית בהריון. במקרה כזה, הנזק יכול להתגלות בעתיד, אחרי שהתינוק ייולד וגם שנים לאחר מכן כשיגדל. לכן במקרים כאלו, ניתן להגיש תביעה בשלב מאוחר יותר ואין התיישנות על המקרה.

 

איך פועלים במקרה של רשלנות רפואית?

דבר ראשון שיש לעשות זה לפנות אל עו"ד רשלנות רפואית שיבחן את המקרה. הוא יקשיב למטופל (או לבני משפחתו), יקרא את החומרים הרלוונטיים מהטיפול, יאסוף את כל החומרים שמתעדים את הטיפול ויבחן את המקרה, הן בהיבט המשפטי והן בהיבט המקצועי.

במידה ויש קייס אמיתי לתביעה, ישנה רשלנות וניתן להוכיח נזק, הרי שאפשר להגיש תביעה נגד הרופא, הצוות הרפואי והמרכז או המרפאה שם בוצע הטיפול. במקרים רבים, עוד לפני שההליך יגיע לבית המשפט, יהיה ניסיון להגיע לפשרה בשביל לחסוך זמן וכסף לשני הצדדים.

על מנת שהתהליך יתקדם במהירות ובצורה טובה, חשוב מאוד לשמור את כל החומרים והתיעודים מהאירוע וכן לדאוג להוציא פרוטוקולים ודברים אחרים שקשורים לטיפול, בשביל שיהיה ניתן לבחון ולהציג אותם בשעת הצורך.

מושג של רשלנות רפואית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *